Polygon360 laat kinderen een week lang VR en AR beleven

Polygon360 laat kinderen een week lang VR en AR beleven

Jong geleerd is oud gedaan! Polygon 360 heeft samen met IdeeKids een vakantiekamp bedacht waarin lagere schoolkinderen een week lang kennis maken met VR, AR en 360.

Is er iets leuker dan op een fantasierijk avontuur gaan? Tuurlijk, op een fantasierijk avontuur gaan in virtual en augmented reality. In de paasvakantie kon al geproefd worden van de eerste editie van het IdeeKids vakantiekamp ‘Virtual & Reality’. In de maanden die eraan vooraf gingen, heeft Polygon360, samen met de creatieve koppen van IdeeKids, volop gewerkt aan een reeks activiteiten die bol stonden van VR, AR en 360 belevingen. Met behulp van een zelf gemaakte en versierde VR bril werd op zoektocht gegaan achter de schermen van de IdeeKids kantoren en werkplaats. Wie vond de verstopte 3D werelden waarin de ridder, piraat, bouwvakker, kok en het rollermeisje een tip gaven? Deze personages kwamen ook in AR tevoorschijn als de juiste codes werden ingescand. Daarnaast gingen de kinderen ook zelf aan de slag om van een eigen knutselwerk een AR beleving te maken en met behulp van een 360° camera een eigen filmpje te maken.

In de grote vakantie gaat het Virtual & Reality kamp door in Grimbergen, Deinze, Oudenaarde en Heule. Interesse? Vlug inschrijven want bijna alle plaatsen zijn reeds bezet.

“De kinderen waren dolenthousiast om hun eigen VR bril te knutselen en vertoefden bijgevolg het liefst in een virtuele wereld. De ‘kampenfabriek’ zorgde voor een échte WAUW beleving. Het gegeven dat je ‘enkel door te kijken’ kan springen naar een volgende ruimte bleek bijzonder fascinerend te zijn voor de kinderen. Het is écht fantastisch wat jullie mede hebben verwezenlijkt en mogelijk gemaakt!” (Silke Wittoeck, Crea-communicatiemedewerker IdeeKids)