Doe mee aan de nieuwe Polygon 3D Challenge, editie 2018! Overtuig de jury van uw skills met één originele architectuur visualisatie, in de sfeer van het werk van fotograaf Jan Pypers. Er is opnieuw voor ruim € 2.500,- aan prijzen te winnen.

 

VOOR WIE

Iedereen kan deelnemen en deelname is volledig gratis. Twijfel niet aan jouw kunnen en waag je kans. Wat technische kennis is uiteraard vereist, maar de jury zal vooral letten op de sfeer en de fotografische aspecten van het ingediende beeld.

 

ONDERWERP

Het architecturaal onderwerp (type architectuur, stedelijk of landschappelijk, interieur of exterieur…) is door de deelnemer vrij te kiezen, net als de verhouding van het beeld. Denk goed na over het onderwerp en wees origineel. Zorg ervoor dat het beeld de jury aanspreekt, dat er een subtiel verhaal verteld wordt. Eén of meerdere personages kunnen in het beeld aanwezig zijn maar zijn ondergeschikt aan de architectuur.

Deelname kan enkel met een niet-commerciële visualisatie.

Het beeld moet hoofdzakelijk met 3D software worden opgebouwd, eventueel afgewerkt en/of aangevuld met 2D software. Deelnemers kiezen zelf welke software wordt gebruikt.

Indien de visualisatie een foto bevat die beeldbepalend is (bijvoorbeeld voor inpassing), dient deze foto door de deelnemer zelf genomen te zijn.

 

THEMA

Als thema hebben we dit jaar niet zozeer gekozen voor een inhoudelijk element maar voor een sfeerweergave, meerbepaald de imaginaire wereld van fotograaf Jan Pypers. Zijn werk is de inspiratiebron voor jouw beeld. Het is niet de bedoeling om één van zijn foto's na te bouwen in 3D, maar wel om een eigen beeld te maken dat aansluit bij zijn stijl. Bekijk dus uitvoerig zijn werk als inspiratie: www.janpypers.be Hij zal in de jury zetelen om de beelden te beoordelen!

Interessant om weten: fotograaf Jan Pypers maakt zelf totaal geen gebruik van 3D software.

 

 

HOE DEELNEMEN

Deelnemers dienen ingeschreven te zijn door onderstaand formulier in te vullen, dit is mogelijk tot en met 14 oktober 2018. Daarna kan nog gewerkt worden tot en met 25 november 2018. Dit is de uiterste datum waarop wij het beeld dienen te ontvangen. Beelden die na deze datum worden doorgestuurd, zullen niet meer aanvaard worden. Per deelnemer kan slechts één beeld worden ingediend. De inzending wordt gemaild naar lana@polygon3d.be. Indien de bijlage groter is dan 10Mb, raden we aan een link te sturen (bijv. Wetransfer).

Naast het finale beeld dient de deelnemer minimaal één ‘making of’ beeld in te dienen waarop de opbouw (draadmodel) van het 3D model zichtbaar is. Dit kan eventueel een screenshot zijn. Deze ‘making of’ zal niet aan de jury worden voorgelegd.

De deelnemer verklaart dat hij/zij de architectuur visualisatie zelf heeft opgemaakt. Er mag gebruik gemaakt worden van bestaande 3Dmodellen voor aankleding van de scene (groenaanleg, meubilair, opsmuk…)

 

BEOORDELING

De jury beoordeelt alle inzendingen en maakt een selectie van de 10 beste inzendingen. Uit deze 10 inzendingen worden 3 laureaten gekozen en gerangschikt. Alle deelnemers worden kort na de jurering via e-mail op de hoogte gebracht van de uitslag.

Selectie en rangschikking zal gebeuren volgens volgende criteria:

- fotografische kwaliteiten (standpunt, compositie en dieptewerking)

- sfeer, eenheid, beleving, kleur, detail en realisme

- creatief gebruik van het thema

 

JURY

- Fotograaf: Jan Pypers www.janpypers.be

- 3D artist: Stijn Stragier (Polygon) www.stijnstragier.net

 

PRIJZEN

- Eerste laureaat: geldprijs € 1000,- + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

- Tweede laureaat: Olympus OM-D E-M10 Mark II Zwart met 12-50mm objectief + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

- Derde laureaat: Mentormentor Reviewsessie met persoonlijke feedback + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

- Plaats 4 tot en met 10: 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

*3Dscans worden gemaakt op het kantoor van Polygon te Kortrijk. Net als vorige editie zal dit doorgaan tijdens onze 'scan & meet' waarbij we na de scan het glas heffen met het Polygon team

 

TIMING

- inschrijving: is mogelijk tot en met 14 oktober 2018, door onderstaand formulier volledig in te vullen

- indienen: de inzending kan tot en met 25 november 2018 gemaild worden naar lana@polygon3d.be 

- jurering: 1ste week december

- bekendmaking: 2de week december

 

AUTEURSRECHT

De deelnemers behouden het auteursrecht van de ingezonden beelden en verlenen aan Polygon het recht om de beelden te gebruiken in communicatie over de Polygon 3D Challenge.

 

VRAGEN

Eventuele vragen kunnen worden gericht aan lana@polygon3d.be. Antwoorden of bijkomende informatie wordt gestuurd via e-mail naar alle ingeschreven deelnemers. Alle communicatie gebeurt in het Nederlands. Polygon behoudt het recht de regels van de wedstrijd aan te passen.

 

Veel succes!!

 

INSCHRIJVEN