Doe mee aan de nieuwe Polygon 3D Challenge, editie 2022! Overtuig de jury van jouw skills met één originele architectuur visualisatie, in het thema 'ochtend'. Er is voor ruim € 2.000,- aan prijzen te winnen.

 

VOOR WIE

Iedereen kan deelnemen en deelname is volledig gratis. Twijfel niet aan jouw kunnen en waag je kans. Wat technische kennis is uiteraard vereist, maar de jury zal vooral letten op de sfeer en de fotografische aspecten van het ingediende beeld.

 

ONDERWERP

Het architecturaal onderwerp (type architectuur, stedelijk of landschappelijk, interieur of exterieur…) is door de deelnemer vrij te kiezen, net als de verhouding van het beeld. Zorg ervoor dat het beeld de jury aanspreekt, dat er een subtiel verhaal verteld wordt. Eén of meerdere personages kunnen in het beeld aanwezig zijn maar zijn ondergeschikt aan de architectuur.

Deelname kan enkel met een niet-commerciële visualisatie.

Het beeld moet hoofdzakelijk met 3D software worden opgebouwd, eventueel afgewerkt en/of aangevuld met 2D software. Deelnemers kiezen zelf welke software wordt gebruikt.

Indien de visualisatie een foto bevat die beeldbepalend is (bijvoorbeeld voor inpassing), dient deze foto door de deelnemer zelf genomen te zijn.

 

THEMA

We hebben deze keer voor een breed maar uitdagend thema gekozen, een tijdstip: ochtend. Het thema kan zowel als sfeer als naar inhoud worden gevolgd. Denk goed na en maak een originele keuze.

 

HOE DEELNEMEN

Deelnemers dienen ingeschreven te zijn door onderstaand formulier in te vullen, dit is mogelijk tot en met 17 april 2022. Daarna kan nog gewerkt worden tot en met 29 mei 2022. Dit is de uiterste datum waarop wij het beeld dienen te ontvangen. Beelden die na deze datum worden doorgestuurd, zullen niet meer aanvaard worden. Per deelnemer kan slechts één beeld worden ingediend. De inzending wordt gemaild naar info@polygon3d.be. Indien de bijlage groter is dan 10Mb, raden we aan een link te sturen (bijv. Wetransfer).

Naast het finale beeld dient de deelnemer minimaal één ‘making of’ beeld in te dienen waarop de opbouw (draadmodel) van het 3D model zichtbaar is. Dit kan eventueel een screenshot zijn. Deze ‘making of’ zal niet aan de jury worden voorgelegd.

De deelnemer verklaart dat hij/zij de architectuur visualisatie zelf heeft opgemaakt. Er mag gebruik gemaakt worden van bestaande 3Dmodellen voor aankleding van de scene (groenaanleg, meubilair, opsmuk…)

 

BEOORDELING

De jury beoordeelt alle inzendingen en maakt een selectie van de 10 beste inzendingen. Uit deze 10 inzendingen worden 3 laureaten gekozen en gerangschikt. Alle deelnemers worden kort na de jurering via e-mail op de hoogte gebracht van de uitslag.

Selectie en rangschikking zal gebeuren volgens volgende criteria:

- fotografische kwaliteiten (standpunt, compositie en dieptewerking)

- sfeer, eenheid, beleving, kleur, detail en realisme

- creatief gebruik van het thema

 

JURY

- Jef Lievens, fotograaf:  www.jeflievensphoto.com en voorzitter van Antwerp Photo Festival: www.antwerpphoto.be

- Stijn Stragier (Polygon), fotograaf en 3D artist: www.stijnstragier.net

 

PRIJZEN

- Eerste laureaat: CANON EOS M50 Mark II systeemcamera + 15-45 mm IS STM lens + 55-200 STM lens + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

- Tweede laureaat: geldprijs € 500,- + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

- Derde laureaat: Mentormentor Reviewsessie met persoonlijke feedback + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

- Plaats 4 tot en met 10: 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf*

*3Dscans worden gemaakt op het kantoor van Polygon te Kortrijk. Net als vorige edities zal dit doorgaan tijdens ons 'scan & meet event' waarbij we na de scan het glas heffen met het Polygon team

 

TIMING

- inschrijving: is mogelijk tot en met 17 april 2022, door onderstaand formulier volledig in te vullen

- indienen: de inzending kan tot en met 29 mei 2022 gemaild worden naar info@polygon3d.be 

- jurering: 1ste week juni 2022

- bekendmaking: 2de week juni 2022

 

AUTEURSRECHT

De deelnemers behouden het auteursrecht van de ingezonden beelden en verlenen aan Polygon het recht om de beelden te gebruiken in communicatie over de Polygon 3D Challenge.

 

VRAGEN

Eventuele vragen kunnen worden gericht aan info@polygon3d.be. Antwoorden of bijkomende informatie wordt gestuurd via e-mail naar alle ingeschreven deelnemers. Alle communicatie gebeurt in het Nederlands. Polygon behoudt het recht de regels van de wedstrijd aan te passen.

 

Veel succes!!

 

INSCHRIJVEN

Inschrijvingen afgesloten.