Virtuele wandeling Kortrijk 2025 tijdens Sinsken '17

Virtuele wandeling Kortrijk 2025 tijdens Sinsken '17

Sinksen verwelkomt jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers per dag en stond dit jaar in het teken van 'werven'. Dankzij een unieke samenwerking tussen Stad Kortrijk, Polygon en 6 ontwikkelaars is een Virtuele wandeling voorgesteld langs een reeks toekomstige projecten. Bezoekers zagen in 360° hoe deze plekken er zullen uitzien anno 2025!

De metamorfose in Kortrijk is vollop aan de gang en de talrijke werven kleuren het straatbeeld. Een aantal inwoners weten wel wat er komen zal maar voor velen in het toch grote ogen opzetten bij het zien van het toekomstbeeld. Sinds najaar 2016 werkt Polygon samen met Stad Kortrijk en 6 projectontwikkelaars aan een unieke manier om dit toekomstbeeld te beleven: vanop een tarras hoog op de K-tower, de gezellige Schaapsdreef, op een buurtfeestje in de Recollettenstraat, naast het nieuwe gebouw op de site Broelhotel, onder het indrukwekkende atrium in Budalys of in vogelvlucht boven de Wijngaard. En dat allemaal in 360° door een VR bril. De bezoekers kunnen zelfs hun eigen smartphone gebruiken om achteraf de wandeling nog eens over te doen. 

"De reacties van de kinderen zijn fantastisch!" (Stephanie, VR-o-naut)

De virtuele wandeling werpt een blik in de toekomst, en niet toevallig zijn het de kinderen die op de eerste rij staan om hun stad te bewonderen anno 2025. Door de intuïtieve navigatie tussen de verschillende plekken in de stad is uitleg overbodig en in enkele seconden bevinden de kinderen zich in een compleet nieuwe wereld.

Dit samenwerkingsproject eindigt niet met het afsluiten van Sinksen '17. De 360° beleving blijft online staan en de stad is van plan om in de toekomst deze als tool te gebruiken in communicatie met haar bewoners. Niet enkel met een VR bril is de wandeling te beleven, ook met de computermuis of door te 'swipen' op een mobiel toestel kan de bezoeker rond zich heen kijken. Het is eveneens de bedoeling dat het huidig aantal projecten langsheen de wandeling wordt uitgebreid.

"Dit wordt de standaard." (Wout Maddens, schepenen voor stedenbouw)

Er staat nog heel wat op stapel in de Guldensporenstad en de Virtuele wandeling Kortrijk 2025 wordt dé virtuele place-to-be om dit allemaal te beleven. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

beleef de virtuele wandeling