Stadskantoor Gent, ga mee op virtuele tour

Stadskantoor Gent, ga mee op virtuele tour

Gisteren werd in Gent het nieuwe Stadskantoor aan het grote publiek voorgesteld. Aan de hand van 3D visuals en een 3D animatiefilm van Polygon, maakte de pers kennis met het bijzondere project. Ga hier zelf op ontdekking!

Veel stadsdiensten en stadsloketten zitten anno 2018 her en der verspreid over de stad. Dat is niet praktisch voor de burger, maar ook niet voor de stadsmedewerkers. Vanaf 2020 komt daar verandering in: de oude bibliotheek en het huidig administratief centrum (AC Zuid) aan het Woodrow Wilsonplein versmelten tot één ruim en transparant gebouw waar alle dienstverlening en loketten samenkomen onder één dak: het Stadskantoor. Het nieuwe complex is logisch ingedeeld, helder, kindvriendelijk en optimaal toegankelijk voor alle gebruikers.

Het nieuw administratief centrum krijgt meteen ook een nieuwe naam: het Stadskantoor. Het Stadskantoor maakt deel uit van de overkoepelende administratieve site Zuid, samen met het voormalig Electrabelgebouw aan de Franklin Rooseveltlaan 1. In dit gerenoveerde Electrabelgebouw, omgedoopt tot De Stroom, werken 600 medewerkers van zowel de Stad Gent als het OCMW Gent in ondersteunende diensten zoals Financiën, Human Rescources en Communicatie. 

Het Stadskantoor blijft voor alle gebruikers zeer gemakkelijk bereikbaar. De bus- en tramhalte liggen op amper 50 meter van de ingang. Voor fietsers komt er een nieuwe ondergrondse fietsenstalling en voor wie met de auto komt is de parking Zuid de dichtste optie.