In het najaar van 2018 ging de nieuwe editie van de Polygon 3D Challenge door. Met zelfs meer inzendingen dan vorig jaar, werd onze visualisatie wedstrijd opnieuw een groot succes. In de prijzenpot zat € 2.500,- Het thema dit jaar was het werk van fotograaf Jan Pypers.

De jury vond plaats op 11 december. Het thema was voor vele deelnemers de aanleiding om zich eens te laten gaan, om een beeld te maken in een stijl en sfeer waarin ze anders weinig werken. Resultaat was dan ook een reeks van boeiende, bizarre en bevreemdende beelden. Allemaal adjectieven die bij het werk van Jan Pypers passen. De fotograaf, die ook in de jury zat, ging vooral op zoek naar het verhalende aspect in de beelden. Een aantal inzendingen bestonden uit knappe avondbeelden, maar wie het werk van Jan Pypers goed bekijkt, ziet dat er meer te vinden is, dat de sfeer en de inhoud vragen oproepen en een filmische situatie suggereren. Naast aandacht voor het thema, werd door de jury ook gelet op de algemene fotografische kwaliteiten van de inzendingen, zoals compositie, kleur en diepte.

 

Dit zijn de winnaars van de Polygon 3D Challenge 2018

 

 

Eerste laureaat: Thomas Deruyter, winnaar geldprijs € 1000,- + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf

 

 

Tweede laureaat: Nicolas Darge, winnaar Olympus OM-D E-M10 Mark II Zwart met 12-50mm objectief  + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf

 

 

Derde laureaat: Stefaan Evers, winnaar Mentormentor Reviewsessie met persoonlijke feedback + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf

 

Hieronder staan de winnaars van plaats 4 tot plaats 10, in een willekeurige volgorde. Zij winnen allemaal een 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf.

 

 
 
 
 
 

 

We zijn bijzonder tevreden dat opnieuw zoveel artists deelgenomen hebben aan onze Polygon 3D Challenge. Het was heel boeiend maar ook heel moeilijk om alle beelden te beoordelen en 10 winnaars te selecteren. Een dikke proficiat aan alle deelnemers, niet enkel de winnaars maar ook allen die buiten de top 10 geëindigd zijn. We hopen dat jullie zich hebben geamuseerd en dat we jullie werk terug mogen bewonderen in een volgende editie van onze challenge.

 

Het Polygonteam