POLYGON 3D CHALLENGE 2017

In het najaar van 2017 werd voor de eerste maal de Polygon 3D Challenge georganiseerd, en met groot succes: 50 deelnemers deden een gooi naar de prijzenpot van ruim € 2.500,- De opdracht was het maken van een architectuurvisualisatie waar één of meerdere vijfhoeken in waren verwerkt. De inzendingen waren sterk gevariëerd en van een hoog niveau. 

De jury vond plaats op 13 december op het kantoor van Achtergael Architecten in Gent en zoals in het reglement stond, werd vooral gelet op de sfeer en de fotografische kwaliteiten van de inzendingen. Het verdict van de jury: "De laureaten boeien ons met suggestieve beelden, die aanspreken en blijven aanspreken. Het is minder de bedoeling om een realiteit weer te geven, maar eerder een sfeer en een verhaal. De compositie en camerastandpunten zitten goed, deze zijn doordacht en fris. Doordat de grens tussen suggestiviteit en realiteit wordt opgezocht, wordt het beeld versterkt. De sfeer is aanwezig, zonder dat het onderwerp te romantiserend wordt voorgesteld."

 

foto: Jurylid Lisa Van Damme, die sinds 2007 architectuur fotografeert voor De Standaard en fotokunst doceert oa. aan de Sint Lucas academie, samen met jurylid architect Lieven Achtergael, die reeds werd genomineerd voor de Mies van der Rohe Award.

 

 

- Eerste laureaat: Dieter Vlieghe (beeld linksboven), winnaar geldprijs € 1000,- + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf

- Tweede laureaat: Daniel Purwin (beeld rechtsboven), winnaar Nikon D3400 spiegelreflexcamera met 18-85 VR lens + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf

- Derde laureaat: Thomas Deruyter (beeld onderaan), winnaar Mentormentor Reviewsessie met persoonlijke feedback + 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf

 

Hieronder staan de winnaars van plaats 4 tot plaats 10, in een willekeurige volgorde. Zij winnen allemaal een 3Dscan met 3Dmodel van zichzelf.

 

 
 
 
 
 
 

 

Proficiat aan alle winnaars en dank aan de vele deelnemers, zeker ook diegenen die buiten de top tien zijn geëindigd. Het was een moeilijke opdracht om alle beelden te beoordelen en een selectie van 10 winnaars te maken. We hopen dat jullie zich hebben geamuseerd en dat we jullie werk terug mogen bewonderen in een volgende editie van onze challenge.

 

Het Polygonteam